Grija fata de clientii si angajatii nostri a fost si este in continuare o prioritate pentru compania noastra. Asadar, pentru a spori gradul de siguranta si pentru a ne asigura ca toata lumea este protejata corespunzator, am elaborat urmatoarele masuri privitoare la modul de lucru in cadrul service-ului nostru. Avem rugamintea ca atat clientii nostrii cat si membrii echipei sa respecte aceste reguli, pentru a putea depasi eficient situatia de urgenta creata de raspandirea noului coronavirus.
Masinile sunt facute sa ne duca oriunde avem nevoie si sa ne ofere mobilitate si comfort. De aceea nu suntem deloc incantati atunci cand trebuie sa ne lasam masinile in service, sa cautam alte mijloace de transport pana cand defectiunea este remediata si, bineinteles, sa platim contravaloarea reparatiilor. Din pacate, defectiunile au loc, datorita uzurii pieselor.
Daca te uiti cu atentie in trafic si prin parcari, ai sa observi multe masini cu mici defecte ale caroseriei. Fie ca vorbim de clasicele zgarieturi sau de bule de aer sub vopsea, vopsea sarita, mici indoituri, sau chiar ochiuri de rugina pe alocuri, se pare ca acest tip de defecte este trecut cu vederea de multi posesori de masini.
Nu toata lumea beneficiaza de un garaj sau de un loc ferit care sa protejeze masina de intemperii. Din pacate, chiar si o zi senina, cu mult soare, poate duce in timp la diverse probleme, legate de vopseaua si lacul care protejeaza caroseria. Asa cum razele UV sunt daunatoare pentru oameni si alte vietuitoare, asa pot acestea sa afecteze si vopseaua masinilor expuse un timp indelungat la soare.
Este mai mult decat evident ca vremea nu mai este cum era acum cativa ani. Fenomene tot mai violente si imprevizibile au loc peste tot in tara. In momentul de fata nu mai conteaza unde locuiesti, pentru ca se poate intampla imprevizibilul oriunde. Si dupa cum s-a putut observa, autoritatile nu au posibilitatea de a prezice aceste episoade de vreme violenta pentru ca ele se grupeaza foarte repede. Iar pe cat de rapide sunt, pe atat de distrugatoare pot ajunge.
Se spune ca informatia te face mai puternic, mai bine pregatit sa gestionezi orice tip de problema sau situatie. La fel se intampla si in cazul daunelor auto. Nimanui nu ii place sa se gandeasca la astfel de scenarii, dar poate fi extrem de folositor sa cunoastem pasii pentru solutionarea unei daune auto.
Dupa cum poate stii, piata auto second-hand este infloritoare. Multi aleg sa achizitioneze o masina rulata pentru ca este mult mai ieftina decat o masina noua. Poate si tu te afli intr-o astfel de situatie. Te gandesti sa economisesti bani prin alegerea unei masini utilizate, decat sa cheltui sume mult mai mari sau sa iti faci rate pentru o masina noua.
Ai constatat ca masina ta porneste mai greu pe vreme rece? Ii dai cheie dar pare ca motorul se invarte cu greutate? Sau mai rau, nu reusesti sa pornesti masina deloc? Astfel de evenimente pot fi foarte frustrante, mai ales atunci cand avem de mers la servici sau cand trebuie sa ajungem undeva. Este si mai greu de inteles de ce se intampla asta atunci cand masina nu a prezentat nici un fel de problema cu o zi inainte.
Masinile hibrid nu mai sunt demult o noutate. Ele prind din ce in ce mai multa priza la public, deoarece sunt mai curate pentru mediu si mai economice. Unul din modelele de motoare hibrid, numit “flex engine”, presupune folosirea etanolului ca sursa principala de combustibil.
Suntem in sezonul rece, cand zapada si gheata ne pot pune in dificultate atunci cand conducem. Pentru a evita evenimentele neplacute in trafic atunci cand vremea este deosebit de rece iar gheata se formeaza, autoritatile au gasit o metoda ieftina si destul de eficienta pentru indepartarea suprafetelor alunecoase de pe carosabil: amestecul de nisip cu sare.
In calitate de posesor de autoturim, nu trebuie sa te lasi in totalitate pe mana specialistilor atunci cand vine vorba de vopsirea caroseriei masinii pe care o detii. Pentru a te asigura ca totul se face la cele mai inalte standarde, este bine sa intrebi despre cum va decurge procesul de vopsire si care sunt pasii de pregatire ai masinii. Cum te asiguri ca tot ce vei auzi este intradevar un proces corect si de calitate?
Nimeni nu vrea sa se gandeasca la daune auto, in special cand vine vorba de propria masina. Dar, acest lucru este o posibilitate si se poate sa nu fi tu vinovat pentru producerea lor. Se poate ca o alta masina sa te loveasca din spate sau din lateral, in timp ce tu iti vezi linistit de drum. In orice caz, trebuie sa fi pregatit sa rezolvi aceasta problema intr-un timp cat mai scurt. Nimanui nu ii place sa ramana fara mijlocul propriu de transport, mai ales atunci cand este folosit zilnic.
Ai observat o pata mica de rugina pe caroseria masinii tale si te gandesti ca, deocamdata, nu este nimic grav? Sau poate ai cateva sgarieturi mici, ce nu sunt inca foarte vizibile. Din pacate, micile defecte ale caroseriei se vor transforma in brese pentru apa, umiditate, si praf, care in timp vor afecta serios nu doar aspectul vizual al masinii, dar si integritatea tablei.
Nimanui nu ii place sa se gandeasca la eventualitatea unor daune, in special cand vine vorba de masina personala. Trebuie sa fim constienti ca aceste lucruri se pot intampla, de aceea este util sa cunoastem tipurile de daune auto si cum pot fi ele rezolvate cel mai eficient.
Ati observat o pata de rugina pe capota? Mai mult ca sigur ca nu considerati acest tip de detaliu ca fiind important pentru buna functionare a masinii. Multi posesori de automobile iau aspectul estetic al masinii ca ultimul lucru la care sa se gandeasca atunci cand vine vorba de intretinerea masinii. Sunt cateva motive ce cu greu pot fi ignorate, cu privire la importanta lucrarilor preventive de tinichigerie auto.
Fie ca ne place sau nu, sezonul de iarna se apropie, iar masina noastra merita o pregatire adecvata. Asadar, in afara sa iti pregatesti masina pentru a fi echipata cu anvelope de iarna, sunt si alte aspecte de care ar trebui sa te ocupi. Iata ce trebuie sa faci ca sa fii sigur ca masina are tot ce ii trebuie sa infrunte sezonul rece fara probleme.
Iata un aspect la care posesorii de autoturisme nu se gandesc foarte des. Cand are nevoia masina ta de un strat de vopsea proaspata? Poate esti tentat sa crezi ca o astfel de operatie este necesara atunci cand masina sufera un accident, iar caroseria trebuie refacuta, mai mult sau mai putin. Sa stii ca nu trebuie sa astepti semne ce sunt greu de ignorat pentru a-ti da seama ca este timpul sa iti vopsesti masina.
Ai o masina diesel care pare a „sughita” sau merge „in suturi” in anumite momente? Daca o lasi la relanti observi cum acul turometrului se ridica singur iar masina pare ca se tureaza fara ca tu sa atingi pedala de acceleratie?
O masina are o serie de filtre menite sa protejeze motorul si sa asigure buna functionare a acestuia. Filtrul de aer este unul din aceste filtre, iar daca filtrul de ulei se schimba de fiecare data cand se schimba uleiul, filtrul de aer este in general ignorat.
De ce nu porneste masina cand este frig afara? Care sunt cauzele si ce putem face sa ne ferim de surprize neplacute in acest sens? Nu este nimic mai frustrant decat o masina care refuza sa pornesca atunci cand trebuie sa ducem copiii la scoala si noi sa ajungem la munca.
Faptul ca pretul combustibilului a crescut nu mai este un secret pentru nimeni. Iar faptul ca majoritatea dintre noi traim in orase si conducem in aglomeratie zi de zi nu ne ajuta deloc, pentru ca accentueaza consumul de carburant al masinii noastre.
Micile probleme ale masinii sunt inevitabile atunci cand condusul face parte din stilul nostru de viata. Pentru a evita ca micile defectiuni sa se transforme in probleme majore ale unor componente importante ale masinii, este bine sa stiti cum sa le remediati.
Conform statisticilor, in Bucuresti, au loc anual mai mult de 3500 de spargeri de autovehicule, cele mai multe din vina neglijentei posesorilor auto. In afara pagubelor materiale, reparatiile autovehiculelor pot fi destul de costisitoare, necesitand, in cele mai multe dintre cazuri, inlocuirea geamurilor, repararea usilor sau vopsirea autovehiculului. Costurile pot ajunge de la cateva sute la cateva mii de euro.
Siguranta pasagerilor din masina si a participantilor la trafic se afla in legatura directa cu pregatirea conducatorilor auto. Pentru a preveni incidentele la volan, v-am pregatit cateva sfaturi utile.
Asigurarea RCA este obligatorie pentru orice posesor de autovehicul. Aceasta trebuie sa fie la indemana soferilor in cazul unor evenimente rutiere neplacute. Acest tip de asigurare acopera exclusiv pagubele produse partilor terte din vina asiguratului. V-am pregatit o lista cu cateva aspecte utile pe care este bine sa le cunoasteti.
Conducatorii auto tind sa ignore anumite semnale sau folosesc in mod eronat masina, ducand in timp la degradarea acesteia. Iata care sunt cele mai frecvente tipuri de greseli.
Distributia unei masini contine subansamblurile motorului care asigura sincronizarea componentelor responsabile pentru admisia, evacuarea si pozitia cilindrilor pentru a respecta timpii de ardere ai motorului.
Sezonul cald este preferatul conducatorilor auto pentru calatorii lungi si vacante memorabile impreuna cu persoanele dragi. Pentru a fi in siguranta, exista cateva componente pe care este bine sa le verificati inainte de a pleca in vacanta cu masina.
In sezonul cald, autoturismele sunt expuse temperaturilor extreme, de aceea, este bine sa aveti in vedere cateva aspecte. Iata cateva recomandari pentru a va proteja masina si a circula in siguranta.
Desi poate parea mai putin obisnuit, Politia Romana are dreptul de a ridica placutele de inmatriculare ale soferilor in anumite circumstante, acestia neputandu-si misca masina fara o platforma.
Masinile diesel sunt cautate si apreciate datorita consumului scazut de carburant. Daca sunteti in cautarea unui autovehicul diesel second hand, este bine sa aveti in vedere cateva aspecte.
Masinile cu motor turbo necesita o exploatare diferita fata de cele obisnuite. Pentru a beneficia cat mai mult timp de o masina turbo si pentru a evita cheltuielile inutile in service, este bine sa tineti cont de cateva aspecte.
Este cunoscut faptul ca fiecare autovehicul reactioneaza diferite la viraje in functie de pozitia motorului, de tipul de tractiune, de frane, anvelope, viteza si suprafata carosabila. Desi ar trebui ca autovehiculele sa-si mentina directia prestabilita, exista situatii in care acesta subvireaza sau supravireaza.
Spalarea masinii este un proces aparent simplu, insa necesita atentie pentru a proteja componentele masinii. Daca vreti sa va spalati masina singuri, este bine sa aveti in vedere cateva aspecte, iar rezultatele vor fi cu siguranta mult mai bune decat daca optati pentru serviciile unei spalatorii auto.
Stergatoarele pentru parbriz influenteaza vizibilitatea la volan, putand salva viata participantilor la trafic. Primul stergator de parbriz a fost inventat de Mary Anderson in 1903 si era actionat printr-un levier din interiorul unui vehicul. In acelasi an, inventatorul irlandez James Henry Apjohn a patentat o metoda de stergere a parbrizului cu ajutorul a doua perii care se mutau de sus in jos.
Piata de masini second hand se afla intr-o crestere accentuata, iar achizitionarea unui autoturism second hand poate fi o adevarata provocare chiar si pentru cei mai buni cunoscatori. Exista o multitudine de aspecte care trebuie verificate daca vreti sa evitati cheltuieli suplimentare inutile, iar vigilenta este una dintre aspectele-cheie atunci cand porniti cautarile.
Caseta de directie reprezinta una dintre principalele componente ale unei masini si are rolul de a dirija rotile conform cu miscarea volanului. Exista casete de directie mecanice, hidraulice, electro-hidraulice sau asistate electronic.
Compresoarele se gasesc in forme si marimi variate, fiind portabile sau stationare. In functie de cele doua tipuri, rolurile lor sunt diferite, cele stationare fiind utilizate pentru aplicatiile industriale, iar cele portabile avand un grad mai mare de flexibilitate.
Sistemul de franare al masinii are un rol primordial in buna functionare a acesteia, de aceea, e necesar sa fie atent verificat periodic.
Pastrarea in stare buna a vopselei masinii poate fi o adevarata provocare pentru orice posesor auto, indiferent de culoare sau de brandul masinii.
Geometria rotilor este vitala pentru a conduce masina in siguranta si pentru a preveni o uzura prematura a anvelopelor.
O masina neutilizata o perioada mare de timp poate dezvolta probleme pentru unele componente. Am creat o lista cu piesele care sunt cel mai predispuse la defectiuni in astfel de cazuri.
Reconditionarea unui autoturism este un proces complex, care necesita multa atentie si dedicare. In cazul modelelor mai vechi, poate fi necesara consultarea cartilor si a planselor tehnice, a cataloagelor de piese si a fotografiilor. Modelele auto scoase din fabricatie de cel putin 30 de ani intra in categoria modelelor de epoca.
Gestionarea daunelor auto este un proces complex, care implica deschiderea dosarului de dauna, programarea pagubitilor pentru efectuarea interventiilor in service si informarea periodica a acestora cu privire la planificarea si stadiul reparatiilor, crearea devizelor estimative si a fisei de lucru, monitorizarea lucrarilor si intocmirea facturilor fiscale, precum si mentinerea legaturii cu toate partile implicate in acest proces.
Conditiile meteo din sezonul rece au impact asupra traficului, soferii fiind nevoiti sa se adapteze la noile schimbari si sa isi ia masuri de precautie. Vizibilitatea scazuta, poleiul, zapada si aglomeratia sunt frecvent intalnite iarna.
Tratamentul cu ceara protejeaza vopseaua masinii de conditiile meteorologice nefaste si confera o stralucire deosebita si un aspect placut. Stratul de ceara izoleaza vopseaua si protejeaza caroseria de contactul cu apa, cu agenti chimici si, implicit, de coroziune.
Devizierii au un rol-cheie intr-un service auto datorita responsabilitatilor multiple pe care le au pentru indeplinirea cu succes a operatiunilor specifice acestui sector de activitate.
Accidentele auto au cauze variate, de la neatentie, viteza excesiva, conditii meteo nefavorabile, lipsa vizibilitatii, la o calitate foarte slaba a drumurilor sau evitarea spontana a gropilor.
Martorul de bord “Check Engine” se aprinde cand calculatorul de bord detecteaza o problema, minora sau grava. In astfel de situatii, pentru a evita potentiale daune serioase, se recomanda oprirea imediata a motorului si verificarea masinii intr-un service autorizat pentru identificarea problemei.
Situatiile nedorite in trafic depind de o varietate de factori, iar prevenirea lor poate deveni o sarcina usoara cu o doza de cunostinte si cu mici verificari periodice.
Specialistii in domeniul auto preconizeaza ca, in 2018, vor predomina noi tehnologii si automatizari care vor revolutiona intreaga industrie. Raspandirea masinilor electrice, printarea 3D si interconectarea masinilor sunt cateva dintre cele mai importante tendinte.
Becurile din sistemul de iluminare al masinii, utilizate pentru faza lunga, scurta, stopurile, semnalizatoare, proiectoare, pot avea o durata de viata mai mica daca exista anumite disfunctionalitati la nivelul altor componente.
In sezonul rece, ne putem confrunta cu diverse situatii in care nu stim cum ar fi mai bine sa procedam.
Utilizarea unei masini implica, pe langa multiple beneficii incontestabile, si o serie de riscuri si evenimente neprevazute pentru care este bine sa fim pregatiti mereu.
O intretinere adecvata a masinii poate diminua substantial costurile de intretinere si poate creste durata de viata a acesteia. Iata cateva recomandari utile:
Sistemul de aer conditionat cuprinde, in partea dinspre exterior, un ventilator care impinge aerul in instalatie, un condensator, un compresor care impinge agentul de racire prin instalatie, o valva de expansiune care are rolul de a regla cantitatea de fluid care trece prin instalatie si ajunge in evaporator si evaporatorul care raceste sau usuca aerul care il traverseaza.
Calitatea sunetului variaza de la un sistem audio la altul, producatorii auto oferind diverse tipuri de echipare care includ sisteme audio de baza sau personalizate cu multiple difuzoare, sistem Bluetooth, ecran mare etc.
O parte din producatorii auto recomanda schimbarea uleiului cutiei de transmisie automate dupa parcurgerea a 150.000 - 200.000 de km, desi specialistii in domeniu afirma ca schimbarea uleiului ar trebui efectuata la 75.000 de km, adica o data la 2-3 ani.
Iarna bate la usa, iar pregatirea masinii este imperativa pentru a o proteja de temperaturile scazute si a evita potentiale incidente.
Motoarele diesel sunt recomandate conducatorilor auto care parcurg peste 10.000 de km anual si care calatoresc mult extraurban. Mersul exclusiv in trafic aglomerat duce in timp la probleme de fiabilitate, pentru ca un motor diesel se incalzeste mai greu comparativ cu unul pe benzina.
Unele piese auto se uzeaza repede si necesita o inlocuire periodica pentru a preveni degradarea altor componente complementare si amplificarea costurilor de mentenanta.
Reprezentantii Scolii de Psihologie din cadrul Universitatii Carlos III din Madrid au desfasurat un studiu care arata ca nuanta masinii indica tipul de personalitate a posesorilor si comportamentul adoptat de acestia la volan.
Cauciucurile de iarna sunt importante pentru siguranta posesorilor de masini. Cand achizitionati cauciucuri noi, e bine sa aveti in vedere cateva aspecte care sa asigure eficientizarea costurilor alocate si sa previna situatiile neplacute.
Mirosul unei masini este un aspect important, care influenteaza inclusiv modul in care te simti atunci cand calatoresti. Daca ai o masina noua, mirosul este inconfundabil si poate unul dintre cele mai placute. Vestea buna este ca va puteti bucura de mirosul de nou pe o perioada nedeterminata daca tineti cont de cateva lucruri.
Alegerea unui scaun auto pentru copii este un motiv de stres pentru majoritatea parintilor care vor sa calatoreasca in siguranta alaturi de copilul lor.
Ochelarii de soare trebuie alesi cu atentie atunci cand conduceti pentru a evita potentialele accidente. Pe lista tipurilor de ochelari care ar trebui evitati se afla cei cu lentile care nu permit trecerea unei cantitati suficiente de lumina si cei cu lentile colorate care pot influenta perceptia nuantelor si contrastul dintre acestea.
Consumul de carburant reprezinta una dintre provocarile cu care soferii se confrunta zi de zi. Printre pasionatii de condus circula diverse zvonuri, multe dintre ele fiind neadevarate.
Numele de femei au reprezentat o sursa buna de inspiratie pentru producatorii auto care nu s-au sfiit sa le imprumute pentru unele modele. Poate si din cauza ca masinile sunt uneori asociate cu femeile.
Producatorii auto s-au inspirat din diverse domenii atunci cand au ales nume pentru modelele de autovehicule. Iar denumirile din lumea animala sunt variate si complexe, asadar au reprezentat una dintre sursele de baza.
Stresul si traficul merg mana in mana, in special in marile orase din Romania, unde condusul a devenit o sursa de enervare si de consum inutil de timp. In Bucuresti, duminica este, de cele mai multe ori, singura zi din saptamana mai putin aglomerata, cand soferii se pot bucura de condus.
Pasionatii de masini sunt la curent cu cele mai noi modele de masini si tehnologii utilizate in domeniu, insa industria auto este complexa si informatiile noi nu contenesc sa apara la tot pasul.
Tehnologiile moderne permit accesorizarea masinilor si cresterea gradului de confort al pasagerilor. Iata care sunt cele mai folosite si accesibile accesorii pentru masina.
Functionarea defectuoasa a componentelor masinii este un scenariu nedorit de nimeni. Daca unele probleme ale masinii pot fi remediate rapid si fara costuri mari, altele pot fi consumatoare de timp si de resurse financiare consistente.
Vizitele la service, desi sunt de cele mai multe ori efectuate in cazuri extreme, cand urgentele sau termenele limita indica existenta unor probleme sau necesitatea unor verificari, ne pot ajuta sa prevenim incidentele neplacute.
Pentru a functiona in parametri optimi cat mai mult timp si a evita reparatiile costisitoare, e bine sa monitorizati constant starea anumitor componente ale masinii si sa le schimbati periodic. Am pregatit o lista cu elementele pe care trebuie sa le verificati periodic pentru a evita defectiunile si costurile suplimentare.
Starea anvelopelor unei masini este importanta pentru siguranta pasagerilor si a conducatorilor auto, iar mentinerea unei durate de viata cat mai mari poate reprezenta o adevarata provocare daca nu avem o “conduita” buna si nu respectam specificatiile producatorului.
Sistemul de transmisie al unei masini este alcatuit din subansamble care au roluri specifice si cuprind ambreiajul, cutia de viteze, transmisia cardanica, transmisia principala, finala, arborii planetari, diferential si reductor-distribuitor.
Consumul de carburant al masinii reprezinta unul dintre factorii decisivi in alegerea modelului pe care urmeaza sa-l achizitionam. Desi producatorii se ocupa de aceste aspecte pentru a asigura un consum optim pentru majoritatea modelelor, posesorii de masini sunt preocupati de metodele care ii ajuta sa obtina un consum cat mai scazut. Iata cateva aspecte care va ajuta sa optimizati in permanenta consumul.
Neglijenta si greselile efectuate de posesorii de masini pot duce la defectiuni si costuri suplimentare necesare pentru redarea functionalitatii autovehiculelor.
Petele de rugina de pe caroseria masinii sunt adevarate provocari pentru posesorii care vor sa aiba masina in stare cat mai buna. Rugina apare in urma unui proces chimic al metalului care intra in contact cu oxigenul.
Iluminarea autovehiculelor este importanta pentru siguranta soferilor, insa, adesea, nu i se acorda atentia necesara. Sistemul de iluminare al unei masini inglobeaza farurile pentru faza scurta si faza lunga, proiectoarele de ceata din fata si din spate, semnalizatoarele si pozitiile pentru fata si spate, stopurile, becurile din interior care includ becurile de la plafoniera, dar si led-urile din bord.
Furturile din masini se inscriu pe lista incidentelor neplacute cu care ne putem confrunta in calitate de posesori de masini. Unul dintre atractiile hotilor il reprezinta habitaclul si obiectele lasate la vedere.
Sistemul ESP al masinilor (Electronic Stability Program) este responsabil de mentinerea stabilitatii si manevrabilitatii autovehiculului in situatiile in care acesta ar putea derapa.
Oboseala la volan reprezinta unul dintre factorii care favorizeaza aparitia accidentelor rutiere. Conform statisticilor, accidentele auto sunt a 9-a cauza a mortalitatii la nivel global, in fiecare an, inregistrandu-se aproximativ 1.3 milioane de decese.
Anvelopele sunt o parte esentiala care confera siguranta in timpul calatoriilor cu masina, calitatea lor influentand modul de reactie a masinii in situatii de accelerare, franare, virare sau derapare. Specialistii recomanda achizitionarea anvelopelor noi pentru a evita surprizele neplacute care pot aparea in cazul achizitionarii unor anvelope second hand.
Decizia de a vinde masina existenta pentru a o inlocui cu una mai performanta sau cu un model mai nou este intotdeauna insotita de dorinta de a obtine un pret cat mai bun la vanzare. In afara de mentinerea masinii intr-o forma foarte buna de-a lungul timpului, se recomanda remedierea si verificarea unor componente.
Conditiile meteo nefavorabile cu care ne confruntam primavara si vara ne pot deturna planurile si pot conduce la aparitia unor incidente neplacute. De aceea, o pregatire adecvata si cunoasterea procedurilor recomandabile in astfel de situatii, va pot scuti de neplaceri.
Asteptati cu nerabdare momentul cand veti calatori cu masina bucurandu-va de peisaje, savurand cafeaua sau sucul preferat si butonand telefonul sau citind un material interesant pe scaunul soferului?
Masinile reprezinta investitii pe termen lung, de aceea, o ingrijire adecvata si respectarea indicatiilor producatorilor pot ajuta la prelungirea duratei de viata.
Odata cu instalarea primaverii, vehiculele au nevoie de o serie de verificari pentru a se mentine intr-o forma buna dupa iarna grea, care a suprasolicitat unele componente. V-am pregatit o lista cu verificarile pe care este bine sa le faceti pentru a va asigura ca nu veti avea parte de surprize neplacute in noul sezon.
Suntem pe piata inca din 1995 si avem un portofoliu complex care contine peste 100.000 de lucrari multibrand pentru societatile de asigurari din Romania, companii cu parcuri mari de masini, societati de leasing operational si clienti persoane fizice.
Primul pas important dupa obtinerea permisului de conducere il reprezinta iesirea in traficul aglomerat si plin de provocari. Pentru a elimina potentialele situatii negative, soferii incepatori ar trebui sa tina cont de o serie de reguli si, mai presus de toate, sa conduca intotdeauna cu prudenta si responsabilitate.
Daca va ganditi sa achizitionati un model de autoturism cu tractiune integrala sau 4x4, ori aveti deja unul, e indicat sa cunoasteti atat avantajele, cat si dezavantajele acestor tipuri de tractiune.
V-ati intrebat vreodata de ce masinile sunt marcate pe harta in aplicatiile cu navigatie GPS cu o sageata albastra? Aceasta nu reprezinta de fapt o sageata, ci nava dintr-un joc video renumit, Asteroids, lansat in 1979.
Incepand cu data de 30.01.2017, Top Lac Auto Service a redevenit Centru de Constatare a Daunelor Auto pentru compania de asigurari Allianz Tiriac pentru polite RCA si CASCO. Constatarile se efectueaza de catre inspectorii Allianz Tiriac la sediul Top Lac Auto Service din Bulevardul Timisoara, Nr. 179, Sector 6, Bucuresti , de luni pana vineri, intre orele 09:00-16:00.
Industria auto se afla in continua schimbare datorita evolutiei tehnologice accentuate care confera autoturismelor functionalitati inovatoare.
Domeniul auto a fost marcat in 2016 de cateva subiecte de impact la nivel mondial, din care au derivat o multime de dezbateri.
Iarna este in plina desfasurare, iar daca circulati pe drumuri inzapezite, este foarte probabil sa aveti nevoie de lanturi de zapada. Pentru a usura intregul proces, iata cateva informatii privind pasii pe care e nevoie sa ii urmati atunci cand montati lanturile de zapada pe roti.
Compania Millward Brown a realizat un top al producatorilor auto pentru 2016, luand in calcul valoarea brandurilor, pozitia in industrie si cresterea inregistrata de acestia comparativ cu anul anterior.
Masinile Diesel TDI, dCI, TDCI, CDTI, HDi necesita o ingrijire mai atenta pe durata iernii, de la folosirea carburantului adecvat, la verificarea atenta a diverselor componente si consumabile.
Folosirea inadecvata a unui autovehicul implica o uzura accelerata a acestuia si, in mod evident, costuri mult mai mari. Pentru a evita potentialele probleme care apar in cazul unei utilizari nerecomandate de producatori si a spori durata de viata a masinii, e bine sa aveti in vedere cateva aspecte.
O pregatire adecvata a autovehiculului pentru sezonul rece nu implica doar anumite verificari si modificari aduse acestuia, ci si o serie de accesorii cu care e bine sa ne dotam masina.
Pe durata iernii, autoturismele au nevoie de protectie suplimentara, anvelope sezoniere si o serie de verificari si actiuni menite sa preintampine eventualele probleme care pot aparea.
Ceata reprezinta una dintre problemele majore in timpul deplasarii cu masina, de aceea, o pregatire eficienta in acest sens este esentiala.
CASCO reprezinta abrevierea pentru “casualty and collision” – avarie si tamponare. Pe piata exista o paleta larga de variante de protectie acoperite de asigurarea CASCO, insa preturile sunt foarte variate, la fel ca si riscurile acoperite.
Conform specialistilor, durata de viata a anvelopelor de iarna ajunge pana la 10 ani, insa acestea nu ar trebui utilizate mai mult de cinci ani fara a fi verificate anual pentru a preveni riscul accidentelor.
Anvelopele de iarna sunt vitale pentru siguranta in trafic. Pentru a le recunoaste mai usor, urmariti daca acestea poarta inscriptia „M+S”, „M.S”, „MS” sau „M&S” – mud & snow (noroi si zapada). In afara de acestea, mai exista si anvelopele “all seasons” care pot fi folosite cu succes in orice sezon, inclusiv iarna.
Acvaplanarea este fenomenul prin care anvelopa pierde contactul cu carosabilul si ruleaza pe suprafata apei din cauza faptului ca stratul de apa acumulat in partea din fata a anvelopei poate ajunge sa depaseasca presiunea din anvelope, determinand pierderea contactului cu solul. Rotile masinii aluneca, iar virarea, franarea sau accelerarea nu mai pot fi controlate.
Vremea ploioasa este o adevarata provocare pentru soferi. Prevenirea accidentelor poate fi facuta prin sporirea atentiei la trafic si la baltile care apar in drum. Specialistii recomanda sa conduceti cu o viteza constanta, care va face sa va simtiti confortabil si va permite sa diminuati viteza in cazul in care este necesar sa evitat impactul cu o alta masina sau sa ocoliti o balta.
Temperaturile scazute si umezeala conduc la aburirea si inghetarea geamurilor de la masina. Astfel, posesorii de masini incearca diverse trucuri pentru a scapa de vizibilitatea scazuta, insa nu toate dau randament.
Intretinerea masinii poate deveni costisitoare daca nu sunt respectate anumite aspecte care trebuie verificate si remediate periodic. Iata care sunt acestea:
Motorina reprezinta un combustibil pe baza de petrol derivat din petrolul brut din care se obtine si benzina. In urma distilarii, carburantul mai usor devine benzina, iar cel mai greu motorina. Motorina este mai densa decat benzina, de aceea produce mai multa energie, o masina propulsata de motorina avand un consum mai bun.
Alegerea unei masini nu este deloc usoara, mai ales daca sunteti pasionati de noile tehnologii si vreti un model cat mai performant, care sa includa atat optiunile dorite, dar sa aiba si un pret acceptabil sau cel putin justificabil.
Una dintre situatiile neplacute cu un impact deosebit asupra functionalitatii masinii este atunci cand alimentam cu motorina un motor pe benzina sau invers. In ambele cazuri, alimentarea cu tipul de combustibil gresit poate fi un adevarat dezastru pentru motor.
Inainte de a achizitiona o masina second hand este bine sa realizati o serie de verificari care sa va scuteasca de ulterioare probleme care implica niste costuri suplimentare neplanificate. In plus, daca veti compara aspectele verificate pentru mai multe modele, veti reusi sa alegeti un model care sa aiba cat mai putine probleme.
Pentru a evita amenzile, e bine sa stiti ca legea impune sa aveti tot timpul in masina cateva obiecte. Lipsa lor se sanctioneaza cu amenda din clasa a II-a, constand in 4 sau 5 puncte. Un punct amenda reprezinta 10 la suta din salariul minim brut, adica 105 lei.
Tendintele majore determinate de impactul tot mai puternic al social media si de initiativele structurale guvernamentale conduc la modificari in domeniul auto si impun schimbari in randul producatorilor de automobile, ai furnizorilor si ai distribuitorilor. Capacitatea de inovatie si flexibilitate sunt elemente cheie.
Intretinerea corecta a masinii depaseste barierele tehnice cand este nevoie de expertiza unui specialist, implicand aspecte pragmatice care necesita cateva cunostinte esentiale.
Fumul de tutun se impregneaza puternic in interiorul autoturismului daca obisnuiti sa fumati cand conduceti, iar indepartarea mirosului de tigari reprezinta o adevarata provocare.
Masinile echivaleaza cu confortul, rapiditatea in miscare, tehnologii noi si dotari ultramoderne, insa implica si anumite masuri de protectie si mentenanta pentru a asigura o durata de viata cat mai mare si eficienta in functionare. Fiecare sezon are propriile caracteristici de care trebuie sa tinem cont pentru ingrijirea adecvata a masinii.
O masina se uzeaza dupa un anumit interval de folosire, de aceea va fi nevoie sa o vindeti pentru a o inlocui cu alta noua. In astfel de situatii, este bine sa aveti in vedere cateva aspecte importante pentru a avea o experienta pozitiva in procesul de vanzare.
Masina personala este un spatiu special in care petrecem zilnic o buna parte din timpul nostru, pentru care alocam investitii serioase cu scopul de a ne simti cat mai confortabil si a ne bucura de cele mai noi dotari si tehnologii. Organizarea lucrurilor din masina personala si curatenia interioara a acesteia sunt aspecte esentiale pentru a ne bucura cu adevarat de fiecare calatorie.
Anumite obiceiuri in timpul sofatului si ignorarea anumitor semne va pot pune in pericol siguranta si pot duce la uzarea rapida a masinii, generand costuri mai mari de remediere si de intretinere. V-am pregatit o lista cu aceste obiceiuri si cu solutii pentru a preveni uzura excesiva a masinii.
Culoarea masinii reprezinta unul dintre aspectele pe care multi posesori ar dori sa il schimbe periodic pentru a se bucura de un look nou al masinii. Pentru redefinerea culorii sau aspectului caroseriei unei masini, erau disponibile pana nu demult doua optiuni: revopsirea sau colantarea. Dezvoltarea tehnologiei a adus cu sine o noua modalitate de redefinire a aspectului unei masini, cu un buget minim: folia auto lichida.
Atunci cand ai o masina, te bucuri de momentele deosebite petrecute in timp ce vizitezi diverse tinuturi sau de facilitatile pe care ti le ofera in fiecare zi, dar te poti astepta si la situatii din cele mai controversate. Unul dintre cele mai ciudate si neplacute momente este cel in care motorul masinii ti se opreste brusc, desi te afli in mijlocul drumului.
Asigurarile auto sunt o sursa suplimentara de stres, mai ales daca sunt optionale si suntem pusi in situatia in care trebuie sa facem o alegere. Vom dori sa acoperim riscurile majore a caror probabilitate de realizare este crescuta. Insa cum le identificam corect?
Vara este sezonul vacantelor si al escapadelor din cotidian si din orasele aglomerate cand foarte multe persoane aleg sa mearga la plimbare cu masina personala. Pentru a resimti din plin bucuria calatoriei si pentru a evita incidentele neasteptate, e bine sa aveti in vedere cateva aspecte.
Sanctiunile aplicate in cazurile in care soferii nu respecta aspectele mentionate in Codul Rutier variaza de la acordarea anumitor puncte de penalizare si pana la suspendarea permisului de conducere pentru anumite perioade.
In fiecare an, tendintele in ceea ce priveste culorile masinilor se schimba, iar evolutia tehnologica atrage si dorinta de inovare in materie de nuante si estetica a masinilor. Avand in vedere evolutia tehnologica de amploare din ultimii ani, jucatorii de pe piata auto si-au pus problema diversificarii nuantelor pentru a aduce inovatii si pentru acest segment.
Prima etapa in achizitionarea unei masini este documentarea pe site-ul constructorului si pe alte site-uri auto, bloguri si forumuri de profil. Dupa alegerea modelului, urmatoarea etapa o reprezinta test drive-ul. Testarea masinii reprezinta o oportunitate pentru a vedea modalitatea in care functioneaza pe sosea si pentru a detecta eventualele inconveniente legate de trenul de rulare, directie, suspensie, frane, raspunsul motorului.
Pasionatii de masini sunt intr-o continua cercetare a tendintelor pietei auto si a caracteristicilor modelelor de masini noi, insa nu multi posesori de masini cunosc informatii care ii ajuta sa diminueze cantitatea de combustibil consumata sau sa eficientizeze functionarea propriei masini.
Mentinerea masinii intr-o stare buna de functionare reprezinta una dintre cele mai bune metode de eficientizare a costurilor pe termen lung. O buna functionare implica aspectele mentionate mai jos:
Piata autoturismelor este dinamica si este marcata de noile tendinte de consum ecologice in care autoturismele “verzi” reprezinta vedetele industriei, pentru producerea si comercializarea carora tarile din vest investesc sume uriase.
Sistemul Bonus-Malus permite asiguratilor care nu inregistreaza daune pe politele RCA sa beneficieze de o reducere a primei de asigurare, numita Bonus. Pe de alta parte, asiguratii care au inregistrat daune pe politele RCA sunt penalizati prin majorarea primei de asigurare, numita Malus.
Evolutia rapida a tehnologiei, precum si competitia acerba la nivelul producatorilor de autoturisme, au un impact tot mai mare in tendintele de consum la scara mondiala, iar in urmatorii ani, pana in 2020, se anunta o serie de schimbari majore.
Anul 2016 va fi caracterizat de o crestere pentru industria asigurarilor datorata ameliorarii mediului economic la nivel global, dar si de un impact al tehnologiei, incurajat de rolul generatiei Y asupra pietei de asigurari.
Quiz - Poti deosebi logo-ul corect de cel fals?
Foarte multe persoane sunt pasionate de masini, de trendurile si tehnologiile existente in industria auto, insa putine dintre ele cunosc istoria brandurilor auto.
Ce trebuie sa aveti in vedere cand alegeti un set de anvelope Calitatea reprezinta un criteriu esential pentru siguranta pe termen lung. Alegerea unor anvelope de buna calitate, preferabil din clasa premium reprezinta o investitie justificata.
Studiile in domeniul auto au aratat ca o mare parte din decizia de cumparare a unei masini are la baza criterii emotionale, urmate de criterii precum functionalitatea si economia. Culoarea este pusa de foarte multe ori chiar inaintea formei fiindca e primul lucru pe care consumatorii il percep atunci cand se uita la o masina, dupa aceea observand dimensiunile si forma.
CONTACT
Bd. Timisoara, nr. 177, Sector 6, Bucuresti
+40376448402