Cum facem o schimbare a aspectului caroseriei masinii
Culoarea masinii reprezinta unul dintre aspectele pe care multi posesori ar dori sa il schimbe periodic pentru a se bucura de un look nou al masinii.
Pentru redefinerea culorii sau aspectului caroseriei unei masini, erau disponibile pana nu demult doua optiuni: revopsirea sau colantarea. Dezvoltarea tehnologiei a adus cu sine o noua modalitate de redefinire a aspectului unei masini, cu un buget minim: folia auto lichida.
Colantarea reprezinta un proces care are un rol dublu, de protectie si de acoperire sau decorare a suprafetelor caroseriei. Pentru colantare, masina trebuie sa fie curatata de impuritati, grasimi si puncte de rugina. Colantarea asigura o protectie suplimentara pentru vopsea impotriva zgarieturilor.
Pe de alta parte, vopsirea caroseriei reprezinta o solutie de durata. Sensibilitatea vopselei predispune caroseria la zgarieturi, lovituri sau alte tipuri de interactiuni mecanice care indeparteaza straturile de vopsea, conducand la oxidarea metalului si aparitia ruginei. Desigur, procesul de vopsire este mai complex si necesita conditii speciale, un timp mai mare si materiale de calitate, ducand si la costuri mai ridicate. Daca vreti sa protejati caroseria dupa vopsirea masinii, puteti opta pentru o folie transparenta care se aplica in zonele expuse precum pragurile, aripile, capote, bara de protectie fata sau spate.
Noua tehnologie, aflata la mare cautare pentru schimbarea aspectului caroseriei este folia auto lichida, o vopsea cauciucata care imbina partile cele mai bune din colantare si revopsire. Se aplica asemenea vopselei, dar poate fi inlaturata la fel de simplu ca si folia clasica, fara a lasa urme.
Timpul de uscare al foliei lichide este de 15-20 de minute si aceasta poate fi comandata in diverse volume, in functie de necesitati. Spre deosebire de colantare si revopsire, aplicarea unei astfel de folii este mai putin costisitoare. Procesul de aplicare este similar celui de vopsire.
In prima etapa se dezasambleaza accesoriile si se curata bine toate suprafetele care vor fi vopsite. Pentru curatare se folosesc solutii speciale care nu contin silicon. Suprafetele care nu vor fi vopsite, trebuie mascate corespunzator.
Dupa aceasta etapa, se administreaza un tratament special care face ca substanta aplicata pentru vopsire sa adere mai bine. Tratamentul se aplica pe toate componentele si accesoriile care urmeaza sa fie vopsite. Ulterior, se aplica mai multe straturi de vopsea care definesc culoarea finala a caroseriei.
Avantajele foliei auto se datoreaza tehnologiei pe care baza careia functioneaza, putand obtine orice nuanta doriti pentru caroseria masinii dumneavoastra. In plus, veti proteja si vopseaua originala, beneficind de un aspect deosebit al masinii.
Folia auto lichida are o rezistenta si o durabilitate crescute in timp, o rezistenta mare la spalarea mecanizata intalnita in spalatoriile auto si ofera protectie impotriva radiatiilor ultraviolet, a umiditatii si coroziunii.
Cu astfel de instrumente la indemana, decorarea si schimbarea culorii masinii sunt posibile ori de cate ori doriti sa dati un alt aer masinii dumneavoastra, cu un buget redus.
CONTACT
Bd. Timisoara, nr. 177, Sector 6, Bucuresti
+40376448402