Afla ce componente ale masinii trebuie sa verifici constant ca sa previi costurile aditionale
Pentru a functiona in parametri optimi cat mai mult timp si a evita reparatiile costisitoare, e bine sa monitorizati constant starea anumitor componente ale masinii si sa le schimbati periodic.
Am pregatit o lista cu elementele pe care trebuie sa le verificati periodic pentru a evita defectiunile si costurile suplimentare.
Anvelopele
Anvelopele unei masini au o durata mare de viata, insa folosirea lor dupa ce s-au uzat foarte tare este periculoasa. Anvelopele sunt puntea de legatura intre masina si calea de rulare, de aceea, verificarea gradului de uzura si inlocuirea lor in timp util pot fi vitale atat pentru masina, cat si pentru pasageri.
Placutele de frana
Placutele de frana se uzeaza rapid in functie de modul de condus, de aceea este bine sa fie verificate periodic. Un grad mare de uzura afecteaza discurile, iar inlocuirea tuturor acestor componente va costa mai mult.
Bateria
Bateria masinii este vitala pentru functionare acesteia, de aceea, este important sa alegeti o baterie de calitate si sa aveti in vedere valorile indicate de producatorul auto.
Bujiile
Bujiile creeaza scanteia care actioneaza motorul in cazul motoarelor pe benzina, de aceea ele sunt vitale. Inlocuirea lor trebuie facuta conform instructiunilor si termenelor specificate de producatorul auto, chiar daca ele par sa functioneze in limite normale.
Filtrul de combustibil
Filtrul de combustibil protejeaza motorul de impuritatile din carburant, de aceea este bine sa va asigurati ca el functioneaza perfect. Un motor afectat are o durata de viata considerabil mai mica, iar remedierea unei potentiale defectiuni poate fi foarte costisitoare. Daca nu stiti cand este momentul sa-l schimbati, este util sa verificati recomandarea producatorului auto.
Lichidul pentru servo-directie
Verificarea nivelului de lichid pentru servo-directie este importanta pentru ca scaderea acestuia sub limita minima duce la rezistenta volanului in special la viraje. Atat limita minima, cat si cea maxima, sunt de regula notate pe rezervorul lichidului. Inlocuirea sau completarea lichidului trebuie sa fie facuta cu acelasi tip de lichid recomandat de producatorul auto.
Filtrul de aer
Filtrul de aer poate parea un element foarte putin important, insa el influenteaza performantele motorului. Daca la motor ajung impuritatile, masina nu va mai functiona la fel. Schimbarea acestui filtru se face in functie de recomandarile producatorului si de gradul de expunere a masinii la praf.
Uleiul de motor
Verificarea uleiului si schimbarea acestuia conform recomandarilor producatorului auto sunt importante pentru buna functionare a masinii. Este bine sa tineti cont si de recomandarea acestuia privind marca de ulei specificata de producator.
Curelele motorului
Alte componente care trebuie verificate si inlocuite sunt curelele motorului care influenteaza performanta acestuia. Utilizarea lor peste limita recomandata poate avaria propulsorul, caz in care remedierea daunelor este foarte costisitoare.
Lichidul de racire
Lichidul de racire, numit si antigel, are rol de racire, protectie la inghet, protectie impotriva oxidarii metalului, de aceea este important sa se respecte limita minima si cea maxima marcata pe rezervor. Totodata, este indicat sa se inlocuiasca intreaga cantitate de lichid in anumite intervale de timp.
Daca nu stiti cu exactitate cand e bine sa inlocuiti aceste componente, cel mai eficient este sa faceti o vizita la service pentru verificarea lor. Veti scuti energia consumata pentru remedierea unor componente aditionale care se pot defecta, dar si stresul si riscurile la care va supuneti folosind o masina cu elemente disfunctionale, iar costurile vor fi semnificativ mai mici.
CONTACT
Bd. Timisoara, nr. 177, Sector 6, Bucuresti
+40376448402