Ce trebuie si ce e bine sa aveti tot timpul in masina
Utilizarea unei masini implica, pe langa multiple beneficii incontestabile, si o serie de riscuri si evenimente neprevazute pentru care este bine sa fim pregatiti mereu.
Conform legii, conducatorii auto trebuie sa aiba tot timpul in masina o trusa sanitara completa, ambalata astfel incat sa asigure o etanseitate corespunzatoare pentru protejarea instrumentelor sanitare impotriva prafului, umezelii, carburantilor si uleiurilor printr-un sistem de inchidere ferm. Trusa auto de prim ajutor are valabilitate doi ani, dupa expirare fiind necesara inlocuirea elementelor.
Aceasta trebuie sa contina o foarfeca cu varfuri boante si cu lama taietoare pentru material textil gros, un dispozitiv pentru respiratie gura la gura cu filtru sau valva unidirectionala, o fasa elastica, minimum patru bucati de pansament rapid sau plasturi si cinci pachete a cate 25 de bucati de comprese de tifon sterile, doua bucati de bandaj nedeformabil cu doua laturi de minimum 80 de centimetri, cel putin doua bucati de pansament steril absorbant, o rola de leucoplast, cel putin sase ace de siguranta, doua perechi de manusi de unica folosinta, cel putin o folie izoterma, o brosura de instructiuni de prim ajutor si lista cu elementele din trusa.
Alte obiecte obligatorii sunt triunghiurile reflectorizante, in numar de doua, un stingator de incendiu care sa aiba termenul de valabilitate inscriptionat si o vesta reflectorizanta in caz de reparatii la marginea unui drum de viteza.
Conducatorii auto care nu detin aceste obiecte pot fi sanctionati cu 4 sau 5 puncte amenda.
In afara obiectelor obligatorii pe care orice conducator auto trebuie sa le aiba in masina, specialistii recomanda sa avem tot timpul in masina si o serie de scule care ne pot ajuta sa remediem diverse defectiuni.
Surubelnita dreapta si cea in stea ar trebui sa fie nelipsite din portbagaj. Cu ajutorul lor, putem demonta un bec, desface un far sau inlatura capacul de la motor.
Patentul este de mare ajutor pentru diverse operatiuni datorita multiplelor sale functionalitati de taiere, desurubare, taiere a cablurilor si colierelor. In plus, poate fi folosit si pe post de ciocan.
Cheile fixe pot fi folosite pentru eventuale reparatii, ajuta la demontarea pieselor sau la fixarea portierelor. Este bine sa va inarmati cu un set de chei, care contine marimi de la 6 la 22.
Cu ajutorul acestor scule puteti iesi rapid din situatii neplacute, fara a fi nevoiti sa apelati la ajutor extern, in special cand contextul ingreuneaza interventia altor parti.
CONTACT
Bd. Timisoara, nr. 177, Sector 6, Bucuresti
+40376448402