Cum remediezi singur cele mai frecvente probleme ale masinii tale
Micile probleme ale masinii sunt inevitabile atunci cand condusul face parte din stilul nostru de viata. Pentru a evita ca micile defectiuni sa se transforme in probleme majore ale unor componente importante ale masinii, este bine sa stiti cum sa le remediati.
Schimbarea rotilor
Este una dintre cele mai importante operatiuni pe care e recomandabil sa stiti cum sa o duceti cu bine pana la capat. Desi sunt mai rare datorita rezistentei crescute a cauciucurilor, penele pot aparea oricand si in orice loc. De aceea, pentru a nu depinde de altii, este bine sa stiti cum sa inlocuiti o roata.
Pentru a duce la capat misiunea, aveti nevoie de un cric, de o cheie pentru roti si de o roata de rezerva. Pentru a afla cu exactitate unde trebuie sa montati cricul, consultati cartea masinii. Dupa montare, folositi cheia pentru roti pentru a slabi prezoanele rotilor. Dupa ce acestea au fost slabite, puteti folosi cricul pentru a ridica masina. Cand roata nu mai atinge solul, puteti scoate prezoanelor si roata. Inlocuiti roata existenta cu roata de rezerva, strangeti la loc prezoanele, coborati cricul si verificati daca ati strans bine prezoanele.
Inlocuirea becului de la far
In functie de tipul autovehiculului, operatiunea de inlocuire a becului difera. In general, farurile sunt fixate in suruburi, pentru inlaturarea lor fiind foarte utila surubelnita electrica. Becurile sunt corelate cu conectori electrici, care sunt prinsi in cleme si care se pot indeparta cu usurinta. Farurile arse scad dramatic vizibilitatea si pot predispune la accidente si la sanctionarea cu amenda.
Schimbarea bateriei
Bateria este cea mai importanta componenta a masinii, iar inlocuirea ei este foarte usor de efectuat. Pentru a afla daca trebuie sa fie inlocuita, este bine sa verificati daca masina nu porneste din cauza electromotorului sau a alternatorului. Pentru schimbarea bateriei, aveti nevoie de chei tubulare si de un cricket cu care puteti desface surubul de la borna negativa si apoi pe cel de la borna pozitiva. In cazul in care suruburile par inaccesibile, este necesar un prelungitor pentru cheile tubulare. Scoateti bateria, inlocuiti-o cu una noua si asigurati-va ca bateria si cablurile sunt asezate corespunzator.
Inlocuirea filtrului de aer
Este unul dintre cele mai simple procedee, insa este foarte rar folosit de catre posesorii de autovehicule. Filtrele necuratate si pline de impuritati afecteaza functionarea corecta a masinii si creste consumul. In orasele mari, in care poluarea este crescuta, se recomanda inlocuirea filtrului in fiecare an.
Filtrul se afla intr-o carcasa neagra, care este conectata la motor prin intermediul unui furtun. In unele situatii, in functie de modelul masinii, poate fi necesara indepartarea furtunului si desfacerea carcasei, care este sustinuta in suruburi sau cleme.
Scoateti filtrul vechi si inlocuiti-l cu cel nou, iar apoi inchideti carcasa. In acest fel, motorul este protejat de impuritatile din aer.
Folositi intotdeauna manusi de protectie pentru a evita accidentarile si utilizati manualul masinii pentru a afla cum se deruleaza corect operatiunile pe care urmeaza sa le intreprindeti.
Pentru operatiunile care vi se par complicate, apelati la un service autorizat. Specialistii Top Lac Auto va stau cu drag la dispozitie pentru interventiile care va dau batai de cap.
CONTACT
Bd. Timisoara, nr. 177, Sector 6, Bucuresti
+40376448402