Cele mai frecvente greseli care duc la defectarea componentelor auto
Conducatorii auto tind sa ignore anumite semnale sau folosesc in mod eronat masina, ducand in timp la degradarea acesteia. Iata care sunt cele mai frecvente tipuri de greseli.
1. Nealimentarea la timp
Desi se aprinde cu aproximativ 50 de kilometri inainte de a se consuma tot combustibilul, este bine sa alimentati cat mai repede posibil pentru ca un nivel scazut de carburant duce la deteriorarea pompei de combustibil.
In plus, sedimentele de pe fundul rezervorului pot ajunge in sistemul de alimentare, afectand componentele. In plus, este posibil sa nu gasiti la timp o benzinarie si riscati sa faceti pana.
2. Neinlocuirea uleiului la timp
Aprinderea martorului de ulei semnaleaza faptul ca uleiul nu mai are proprietatile necesare pentru a functiona corect. De obicei, se recomanda inlocuirea uleiului dupa parcurgerea a 5.000 de kilometri sau chiar mai devreme daca obisnuiti sa mergeti foarte mult cu masina. In acest mod, va veti asigura ca motorul are o durata mare de viata.
3. Ignorarea zgomotelor produse de masina
Zgomotele produse de masina, precum si becurile aprinse in bord pot afecta serios functionarea componentelor auto.
4. Folosirea ambreiajului la semafor
Apasarea ambreiajului la semafor poate favoriza defectarea mult mai rapida a acestuia, de aceea este bine sa evitati acest lucru.
5. Folosirea franei de mana pe durata stationarii masinii
Folosirea franei de mana cand masina este stationata accelereaza deteriorarea transmisiei, in timp ce folosirea frecventa a franei pe parcursul coborarii pantelor lungi poate supraincalzi placutele de frane, favorizand uzarea lor rapida. De aceea, se recomanda folosirea franei de motor in reprize, nu continuu.
6. Trecerea din marsarier intr-o treapta de viteza fara a opri
Atunci cand va aflati in marsarier, evitati sa treceti intr-o treapta de viteza fara a va opri pentru ca ambreiajul se va uza rapid. Nu intrati in marsarier cand masina se afla in mers pentru ca este foarte probabil sa se defecteze cutia de viteza.
7. Apasarea butonului Start & Stop cand masina se afla in mers
Evitati sa apasati butonul “Start & Stop” cand conduceti si sa folositi modul parcare atunci cand va aflati in mers. Computerul se poate bloca, iar remedierea daunei va fi destul de costisitoare.
8. Surplusul de ulei pentru motor
Asa cum deja stiti, daca nu exista suficient ulei pentru motor, acesta se va deteriora. Acelasi lucru se intampla si daca exista prea mult ulei. De aceea, se recomanda adaugarea uleiului conform indicatiilor producatorului auto.
9. Atarnarea altor chei de cheia de contact
Nu atarnati alte chei de cheia de contact pentru ca greutatea poate deteriora in timp contactul masinii. Se recomanda folosirea unei singure chei pentru pornirea autoturismului.
CONTACT
Bd. Timisoara, nr. 177, Sector 6, Bucuresti
+40376448402