Tratamentul cu ceara, un “must-have” pentru intretinerea masinii in sezonul rece

Tratamentul cu ceara protejeaza vopseaua masinii de conditiile meteorologice nefaste si confera o stralucire deosebita si un aspect placut. Stratul de ceara izoleaza vopseaua si protejeaza caroseria de contactul cu apa, cu agenti chimici si, implicit, de coroziune.

In general, pentru rezultate optime, se recomanda reaplicarea unei ceri de calitate o data la 3 luni. Pe piata exista mai multe sortimente de ceara: vegetala, animala, care provine de la albine, ceara din produse petroliere si ceara sintetica.

In cazul in care unui autovehicul nu i-a fost aplicata ceara pentru o perioada mare de timp, se recomanda operatiunea de polishare pentru a reda luciul vopselei.

Inainte de aplicarea tratamentului cu ceara, este necesara spalarea si uscarea masinii. Aplicarea cerii se face de sus, lasandu-se partile de jos ultimele. Stratul de ceara aplicat trebuie sa fie subtire si este preferabil sa nu atinga geamurile, garniturile din cauciuc ale usilor sau materialele din plastic pentru a evita crearea petelor.

Dupa aplicare, se asteapta cateva minute si se lustruieste suprafata masinii cu materiale speciale. Ceara aplicata pe elementele din plastic, bara de protectie, garnitura de cauciuc, chedere sau marginea emblemelor se inlatura cu ajutorul unor substante speciale.

Etapele parcurse pentru aplicarea tratamentului cu ceara sunt:

  • Prespalarea masinii;
  • Spalarea masinii cu substante si materiale speciale;
  • Curatarea si degresarea jantelor;
  • Indepartarea impuritatilor;
  • Decontaminarea suprafetelor lacuite cu substante speciale;
  • Aplicarea cerii speciale;
  • Aplicarea dressing-ului pe cauciucuri si pe ornamentele din plastic.

Dupa ce intreaga operatiune este gata, se utilizeaza un spray special pentru a curata ceara de pe suprafetele mate nevopsite precum elementele din plastic, bara de protectie, garniturile de cauciuc ale usilor, chederele sau marginea emblemelor.

O ceara de calitate confera protectie si stralucire vopselei timp de minimum 2 luni, ulterior fiind necesara reaplicarea stratului de vopsea.

Specialistii Top Lac Auto Service va asteapta pentru un tratament profesional cu ceara pentru a va proteja masina in sezonul rece si pentru a-i conferi un aspect deosebit.