Obiceiuri de condus nocive pentru siguranta ta si a masinii tale

Anumite obiceiuri in timpul sofatului si ignorarea anumitor semne va pot pune in pericol siguranta si pot duce la uzarea rapida a masinii, generand costuri mai mari de remediere si de intretinere. V-am pregatit o lista cu aceste obiceiuri si cu solutii pentru a preveni uzura excesiva a masinii.

Volumul muzicii la maximum este un obicei daunator pentru buna functionare a masinii pe termen lung deoarece conduce la slabirea suruburilor masinii, facand-o cu timpul mai zgomotoasa.

Evitarea tragerii franei de mana duce la crearea unei presiuni suplimentare asupra transmisiei. Atunci cand este parcat, autovehiculul trebuie sa aiba frana de mana trasa, indiferent daca acesta se afla in panta sau nu.

Totodata, neapasarea pana la capat a pedalei ambreiajului in momentul schimbarii vitezelor afecteaza cutia de viteze din cauza ca nu se elibereaza suficient lichid de ambreiaj, cauzand tin timp daune autovehiculului.

Sistemul de franare este vital pentru siguranta soferului si a pasagerilor, dar si pentru buna functionare a masinii. In anumite situatii, este recomandata o vizita la service in special daca sistemul de franare pare sa nu functioneze corect.  Zgomotele in momentul franarii indica faptul ca discurile sau placutele de frana sunt afectate de uzura majora. Pot exista si situatii in care sistemul de franare este blocat de pietricele, zgomotele si vibratiile fiind prezente din aceasta cauza. Pentru a verifica cu exactitate cauzele, este cel mai bine sa mergeti in service pentru o verificare amanuntita. Veti putea remedia problema si veti inlatura orice indoiala privind siguranta dumneavoastra si a masinii. In cazul in care cursa pedalei de frana este prea lunga, placutele de frana sau discurile sunt foarte uzate si trebuie inlocuite cu unele noi. Daca exista vibratii in momentul franarii, cel mai probabil discurile de frana sunt ovalizate, solutia fiind inlocuirea lor cu unele noi sau rectificarea acestora.

Daca pe bordul masinii se aprinde martorul specific sistemului de franare, inseamna ca nivelul lichidului de frana este scazut sau ca placutele de frana sunt foarte uzate, fiind necesara inlocuirea lor cu unele noi.

Daca sunteti nevoit sa conduceti atunci cand sunteti obosit, puteti apela la cateva trucuri care va vor mentine treaz. O bautura energizanta sau o cafea va va ajuta sa ramaneti treaza o anumita perioada. Consumati multe lichide pentru a merge mai des la toaleta. Pentru a alunga somnul, e important sa setati temperatura la un nivel mai jos decat de obicei, iar muzica la un volum mai ridicat decat de obicei. De asemenea, puteti aseza scaunul intr-o pozitie cu care nu sunteti obisnuit si puteti tine luminile aprinse daca mergeti cu masina pe timp de noapte. Daca simtiti ca senzatia de somnolenta se reinstaleaza, puteti scoate o mana pe geam, va va ajuta sa iesiti din starea respectiva.