Constatari daune auto CITY INSURANCE

Constatarile de daune pentru autovehiculele asigurate RCA la CITY INSURANCE se realizeaza direct in service-ul TOP LAC AUTO SRL. Atunci cand aveti o dauna auto acoperita de o polita RCA la CITY INSURANCE, va puteti adresa direct noua, aducand masina avariata in service-ul nostru inca din aceeasi zi (zi lucratoare, de luni pana vineri) in care a fost avariat autovehiculul.

Constatari daune auto CITY INSURANCE

Stim ca nu va place sa mergeti la firma de asigurari pentru efectuarea constatarii daunei :). Nu va mai fi nevoie sa va deplasati la sediul firmei de asigurari pentru efectuarea constatarii daunei, aceasta urmand a fi efectuata direct la TOP LAC AUTO SRL. Inspectorul de daune al firmei CITY INSURANCE se va deplasa la sediul service-ului TOP LAC AUTO si va efectua constatarea daunei in maxim 3 zile lucratoare (sau 5 zile lucratoare daca polita RCA a vinovatului este emisa inainte de 01.08.2017) de la solicitarea dvs. sub stricta atentie a personalului nostru.

Timpul de indisponibilizare a masinii dvs. in service

Stim ca va doriti masina reparata cat mai repede :). Datorita prevederilor din Norma RCA adoptata de catre ASF in data de 01.08.2017, inspectorul de daune va putea doar sa propuna solutii tehnice initiale, urmand ca solutiile tehnice finale de reparatie sa fie stabilite de catre personalul specializat al unitatii service. Aceasta precizare este importanta pentru ca are ca si consecinta simplificarea procedurilor dintre asiguratorul RCA si unitatea reparatoare, conducand la o reducere semnificativa de indisponibilizare a masinii dvs. in service (o economie de timp ce reprezinta intre 3 zile lucratoare si 7 zile lucratoare).

Plata despagubirii

Stim ca plata despagubirii reprezinta un stres pentru dvs. :). Plata despagubirii va fi efectuata de catre CITY INSURANCE in contul lui TOP LAC AUTO SRL, astfel incat, veti scapa de grija si responsabilitatea platii din partea firmei de asigurari.

Piese originale

Stim ca va doriti piese originale :). TOP LAC AUTO SRL foloseste exclusiv piese originale atunci cand va este reparata masina, societatea noastra punandu-va la dispozitie piesele avariate, documentele de provenienta ale acestora, precum si certificatul de garantie al pieselor originale cu care a fost reparat autovehiculul dvs.

Masina la schimb cu costuri ZERO pentru dvs.

Stim cat de greu este sa va continuati activitatea zilnica fara masina :) Pe perioada reparatiei, TOP LAC AUTO SRL va pune la dispozitie, GRATUIT, masina la schimb (acest serviciu nu implica costuri din partea dvs.). Conform legislatiei in vigoare, autoturismul avariat se poate repara in orice unitate autorizata RAR aleasa de catre pagubitul RCA. Asiguratorul RCA nu poate impune pagubitului service-ul in care va fi efectuata reparatia. Acest drept fundamental al consumatorului este precizat in legea RCA. Conform art. 6 alin 8) din Legea nr. 132/2017, va puteti adresa pentru efectuarea reparatiei oricarei unitati reparatoare de automobile care functioneaza in conditiile legii fara nicio restrictie sau constrangere din partea asiguratorului RCA sau a unitatii reparatoare auto, care ar putea sa va influenteze optiunea.

Acte necesare pentru deschidere dosar CITY INSURANCE

Accident cu doua autovehicule si fara vatamari corporale - RCA CITY INSURANCE

 • procesul verbal de constatare amiabila; acesta trebuie completat cu atentie de catre ambele parti. Daca aveti dubii cu privire la modul in care trebuie completat, nu va faceti griji, veniti direct la service si veti fi consiliati de personal calificat in vederea completarii corecte a tuturor rubricilor din formular;
 • seria si tichetul RCA (sau Cartea Verde, in cazul in care celalalt autovehicul este inmatriculat in strainatate);
 • certificatul de inmatriculare al autovehiculului;
 • cartea de identitate a proprietarului /delegatului;
 • fotocopia permisului de conducere al soferului pagubit implicat;
 • procura notariala, daca vehiculul apartine altei persoane fizice decat proprietarul;
 • delegatie, daca vehiculul apartine unei persoane juridice (firma/societate de leasing).
Vinovatul trebuie sa se prezinte la constatare impreuna cu pagubitul in caz de amiabil.

Daca in accident au fost implicate mai mult de doua autovehicule sau au rezultat vatamari corporale – RCA CITY INSURANCE

 • procesul verbal si autorizatia de reparatie eliberate de catre Politie; In acest caz, nu se poate efectua constatarea amiabila intre parti;
 • seria si tichetul RCA (sau Cartea Verde, in cazul in care celalalt autovehicul este inmatriculat in strainatate)
 • certificatul de inmatriculare al autovehiculului
 • cartea de identitate a proprietarului /delegatului;
 • fotocopia permisului de conducere al soferului pagubit implicat;
 • procura notariala, daca vehiculul apartine altei persoane fizice decat proprietarul;
 • delegatie, daca vehiculul apartine unei persoane juridice (firma / societate de leasing).

Acte din partea vinovatului:

 • seria si tichetul RCA (sau Cartea Verde, in cazul in care autovehiculul este inmatriculat in strainatate);
 • certificatul de inmatriculare al autovehiculului;
 • cartea de identitate a proprietarului /delegatului;
 • fotocopia permisului de conducere al soferului vinovat implicat;
 • procesul verbal de constatare amiabila.
* Actele necesare mentionate mai sus reprezinta minimum necesar pentru deschiderea dosarului de dauna. Inspectorii de dauna CITY INSURANCE pot solicita si documente suplimentare.