Cum sa speli masina eficient si repede

Spalarea masinii este un proces aparent simplu, insa necesita atentie pentru a proteja componentele masinii. Daca vreti sa va spalati masina singuri, este bine sa aveti in vedere cateva aspecte, iar rezultatele vor fi cu siguranta mult mai bune decat daca optati pentru serviciile unei spalatorii auto.

  1. Nu spalati masina cand este expusa la soare

Soarele usuca mai repede apa si sapunul aplicat pe caroserie si nu permite o clatire eficienta. Daca mutati masina la umbra, puteti aloca un timp mai mare spalarii si clatirii si preveniti urmele inestetice de sapun.

  1. Spalati masina de sus in jos

Intotdeauna, spalati masina de sus in jos. Apa duce toata murdaria catre partea de jos, de aceea se recomanda sa incepeti cu plafonul si sa continuati cu restul caroseriei. Pentru a evita imprastierea murdariei, clatiti buretele in mod regulat. Daca zona pe care urmeaza sa o curatati este uscata, asigurati-va ca o umeziti suficient de bine pentru a curata caroseria mai usor.

  1. Utilizati un burete curat pentru spalare

Evitati sa utilizati lavete sau carpe din materiale textile pentru ca veti avea parte de fibre pe intreaga suprafata curatata. Cel mai bine este sa folositi un burete pentru zonele mai murdare precum pragurile si partea de jos a masinii si altul pentru restul caroseriei. Clatiti bine buretele de fiecare data cand se murdareste pentru a preintampina eventualele zgarieturi. Nu efectuati miscari in forma de cerc pentru ca pot crea mici zgarieturi ale vopselei.

  1. Folositi sampon auto

Nu folositi detergent de vase sau alte lichide de uz casnic pentru ca agentii chimici din continutul acestora pot afecta stratul de vopsea, ducand la pierderea stralucirii acesteia. Folositi un sampon auto special.

  1. Utilizati lavete din piele naturala sau artificiala pentru a sterge masina

Dupa spalare, masina ar trebui sa fie stearsa corespunzator cu ajutorul unor lavete din piele naturala sau artificiala, care nu contin fibre textile. Carpele obisnuite lasa fibre textile pe suprafata caroseriei, fiind ineficiente. De asemenea, daca lasati masina sa se usuce la soare, vor aparea pete de apa si sampon. Stoarceti bine lavetele si clatiti-le cu atentie pentru a va asigura ca sunt curate de fiecare data cand le utilizati.

  1. Curatati interiorul masinii

Folositi curatarea cu abur pentru a inlatura petele de pe tapiterie. Aparatele cu abur au cea mai mare eficienta in curatarea petelor. Pentru curatarea interiorului, se recomanda folosirea aspiratorului si inlaturarea prafului cu ajutorul unei carpe. Puteti folosi lavete obisnuite si produse destinate curatarii interiorului masinii care confera un luciu aparte bordului. Nu uitati sa curatati geamurile pe interior cu solutii speciale si hartie.

  1. Folositi ceara in mod regulat

Aplicarea cerii si a polish-ului o data pe an este obligatorie pentru a mentine stralucirea vopselei. Pentru rezultate optime, se recomanda aplicarea lor intr-un service autorizat.

In cazul in care timpul nu va permite sa parcurgeti aceste etape, puteti apela la serviciile unei spalatorii auto de calitate. Evitati spalatoriile care folosesc jeturi de inalta presiune pentru ca pot afecta ornamentele sau elementele fragile ale caroseriei. Daca optati pentru spalatoriile automate cu perii, aveti grija sa nu zgariati vopseaua. Este bine sa alegeti o prespalare cu jetul pentru a inlatura murdaria acumulata si a preveni zgarierea vopselei.