Cum sa iti intretii singur masina

Intretinerea corecta a masinii depaseste barierele tehnice cand este nevoie de expertiza unui specialist, implicand aspecte pragmatice care necesita cateva cunostinte esentiale.

Verificarea cauciucurilor

Este una dintre cele mai usoare aspecte pe care poate fi dusa la indeplinire de oricine, chiar si fara cunostinte de specialitate. Analizati anvelopa si observati daca presiunea pare sa fie cea adecvata. Acest lucru inseamna ca anvelopa nu este plata. Totodata, daca aspectul anvelopei este deteriorat, inseamna ca este cazul sa o inlocuiti pentru ca va poate pune in pericol.

Verificarea suspensiei

Odata cu verificarea anvelopei, puteti determina daca exista probleme cu suspensia masinii. Un indicator in acest sens este pozitia pneurilor. Daca pneurile se inclina spre sau din autovehicul, inseamna ca nu sunt in forma buna si este bine sa mergeti in service pentru reparatie.

Verificarea presiunii rotilor

Pentru a putea afla exact presiunea rotilor, aveti nevoie de un manometru si de o moneda. Utilizati manometrul pentru a verifica daca anvelopele sunt dezumflate. Puteti folosi moneda pentru a masura adancimea suprafetei de rulare a anvelopei. Introduceti moneda in centrul benzii de rulare, iar daca puteti vedea mai mult de jumatare din ea, va fi necesar sa inlocuiti anvelopele.

Verificarea uleiului de motor

Verificarea uleiului de motor este necesara pentru a afla daca nivelul acestuia este sub limita normala pentru ca deficitul de ulei poate afecta motorul. Se recomanda sa verificati periodic nivelul uleiului, sa deschideti capota masinii, sa localizati joja si sa verificati cantitatea de ulei din interior. Puteti localiza usor zona deoarece este semnalizata cu “oil”. Daca nivelul este scazut, adaugati cu atentie ulei. Daca se afla pe intervalul recomandat, verificati in mod regulat pentru a completa atunci cand va fi necesar.

Efectuati verificarile recomandate in mod constant si astfel veti evita potentialele defectiuni sau daune si veti economisi bani, iar masina dumneavoastra va fi in permanenta intr-o stare buna de functionare. Daca observati eventuale probleme si nu stiti cum sa procedati pentru remedierea lor, e bine sa mergeti intr-un service specializat.

Top Lac Auto Service ofera servicii de electrica si diagnoza, vopsitorie, tinichigerie, tuning, service roti, detailing, tractari, verificare si revizii si ITP si are o experienta de peste 20 de ani pe piata auto si personal instruit periodic prin cursuri de specializare in Romania si Germania.