Cum sa ajungi la serviciu mai repede si mai usor

Stresul si traficul merg mana in mana, in special in marile orase din Romania, unde condusul a devenit o sursa de enervare si de consum inutil de timp. In Bucuresti, duminica este, de cele mai multe ori, singura zi din saptamana mai putin aglomerata, cand soferii se pot bucura de condus.

Pentru a ajunge la serviciu mai repede si mai usor dimineata, puteti apela la cateva trucuri. Optati pentru o cursa cu taxiul dimineata devreme pentru a observa ce ruta alege taximetristul si ce alte tactici foloseste pentru a va duce mai repede la destinatie.

Inainte de a porni la drum, e bine sa aflati daca sunt evenimente sau incidente care conduc la restrictionarea accesului in anumite zone sau pe anumite strazi. Va puteti uita pe site-ul Politiei Romane la sectiunea Info Trafic, va puteti inscrieti intr-un grup cu informatii din trafic pe o retea sociala sau puteti utiliza aplicatii mobile care va notifica despre accidente, blocaje sau alte incidente semnalate de participantii la trafic in timp real.

Daca vremea este ploioasa, e bine sa va asteptati la un trafic cu mult ingreunat. De aceea, cel mai bine este sa lasati masina acasa si sa va orientati catre mijloacele de transport in comun. Puteti descarca aplicatiile care contin orarul mijloacelor de transport, alegeti ruta cea mai scurta si salvati liniile de transport preferate si destinatiile cele mai des utilizate.

In general, aplicatiile pentru trafic indica mai multe rute pentru a ajunge la destinatia selectata. Este bine sa experimentati mai multe trasee pana gasiti cea mai buna varianta. Luati in calcul ora de plecare si cea de sosire, dar si consumul de combustibil. Alegeti traseele mai putin aglomerate pentru a evita blocajele din trafic.

Ora de plecare poate face diferenta, de aceea, e bine sa plecati de acasa mai devreme si sa va asigurati ca v-ati alocat o marja de timp pentru a nu intarzia. Conform studiilor, in Bucuresti,  orele de varf sunt intre 7:00 - 9:00 si 16:00-18:00.

Cand vremea este frumoasa, puteti opta pentru mijloacele de transport in comun, bicicleta sau mersul pe jos sau puteti utiliza o aplicatie de ride sharing pentru a imparti masina cu alte persoane. Daca alegeti mijloacele de transport in comun, metroul este cel mai rapid.