Cum prevenim furturile din masina

Furturile din masini se inscriu pe lista incidentelor neplacute cu care ne putem confrunta in calitate de posesori de masini. Unul dintre atractiile hotilor il reprezinta habitaclul si obiectele lasate la vedere.

V-am pregatit cateva sfaturi utile pentru a preintampina astfel de situatii.

Verificarea inchiderii masinii la parcare

Atunci cand parcati si va indepartati de masina, e bine sa va asigurati ca ati incuiat masina. Fiti atenti la semnalele luminoase emise atunci cand incuiati masina. Hotii utilizeaza dispozitive speciale prin care pot bloca semnalul transmis de telecomanda. In acest fel, masina poate ramane descuiata. De aceea, o scurta reverificare fizica este binevenita.

Selectarea locurilor de parcare

Locurile in care parcati sunt extrem de importante. Evitati locurile foarte intunecate sau cartierele cu reputatie proasta.

E bine sa aveti in vedere si faptul ca furturile se pot produce chiar si in zonele centrale ale oraselor.

Atunci cand alegeti o parcare, cautati locuri bine iluminate si cat mai aproape de locurile pe care urmeaza sa le vizitati.

Verificarea habitaclului

Cand parasiti masina, verificati intotdeauna habitaclul si nu lasati la vedere lucruri personale precum GPS-ul, portofelul sau haine care pot lasa impresia ca ascund lucruri de valoare. Evitati sa lasati orice alte obiecte care ar putea deveni tentante pentru hoti, chiar daca ele sunt in realitate neinsemnate.

Folosirea sistemelor de urmarire

Daca sunteti adeptul securitatii imbunatatite, puteti opta pentru un sistem de urmarire sau folosirea unor camere de supraveghere, care va vor ajuta sa tineti departe de masina infractorii.

Nu lasati masina deschisa

Un alt aspect esential este sa nu lasati niciodata motorul pornit si sa va indepartati de masina, chiar daca urmeaza sa va intoarceti foarte repede. Infractorii sunt foarte vigilenti si un moment de neatentie poate avea consecinte grave.