Cum instalezi repede si usor lanturile de zapada

Iarna este in plina desfasurare, iar daca circulati pe drumuri inzapezite, este foarte probabil sa aveti nevoie de lanturi de zapada. Pentru a usura intregul proces, iata cateva informatii privind pasii pe care e nevoie sa ii urmati atunci cand montati lanturile de zapada pe roti.

In primul rand, este esential sa stiti care sunt rotile pe care masina are tractiune pentru a monta lanturile. Intotdeauna, lanturile se instaleaza pe rotile care au tractiune.

Daca masina dvs. are tractiune integrala, nu aveti nevoie de lanturi. Este bine sa verificati in manualul de utilizare limita maxima pe care o pot atinge lanturile si sa tineti cont de grosimea necesara a acestora atunci cand le achizionati.

Pentru a le instala cu usurinta, duceti masina intr-o zona izolata, trageti frana de mana si opriti motorul, puneti lanturile pe pamant astfel incat partile acestora sa fie paralele si apoi puneti-le peste partea din spate a cauciucului, prinzand carligul in interior.

Cealalta parte a lantului contine o parghie cu un sistem de blocare. Asigurati-va ca partea finisata a carligului se afla pe partea cauciucului. Prindeti carligul in forma de “J” prin a treia za in spatele cauciucului.

Apoi mutati masina mai in fata, trageti restul lantului ramas si strangeti lantul pe partea exterioara folosind sistemul de blocare. Mutati din nou masina si strangeti lanturile.

Aveti in vedere faptul ca e bine sa aveti pe fiecare parte acelasi numar de zale libere si taiati-le cu un patent.

Cand conduceti, nu uitati sa nu depasiti viteza mentionata pe ambalajul lanturilor pentru a evita deraparile. Totodata, este bine sa stiti ca daca folositi lanturile in absenta zapezii, cauciucurile vor fi afectate si va fi nevoie sa le inlocuiti.