Cum elimini rapid mirosul de tigari din masina

Fumul de tutun se impregneaza puternic in interiorul autoturismului daca obisnuiti sa fumati cand conduceti, iar indepartarea mirosului de tigari reprezinta o adevarata provocare. Ce e de facut daca vreti sa scapati de mirosul persistent de tutun: cumparati un spray sau un sampon pentru tapiterie, lavete din bumbac, un spray de sters praful si servetele umede. Inarmati-va cu un aspirator de uz casnic si puteti incepe procedura.

In prima etapa, e bine sa scoateti toate obiectele si resturile din masina, in special cele de tigari. Spalati scrumiera si asezati in ea un servetel umed pentru ca scrumul sa nu se imprastie. Aspirati bine interiorul masinii, inclusiv banchetele si plafonul.

Curatati interiorul cu atentie si pulverizati spuma pe plafon si tapiterie si asteptati cateva secunde. Dupa aceea, frecati bine cu o laveta umeda pe care sa o spalati pana cand nu veti mai observa urme maronii pe laveta. Dupa ce incheiati procesul, stergeti suprafata cu o carpa uscata si curata.

Curatati bine si elementele din plastic, inclusiv portierele si bordul cu un spray special pentru praf. Puteti utiliza si servetele umede.

Nu omiteti sa stergeti geamurile cu solutie speciala pentru degresare si curatare. Curatati mocheta si presurile, folosind spuma pentru plafon sau tapiterie.

In etapa urmatoare, va trebui sa aerisiti bine masina, lasand portierele deschise la maximum pentru ca fluxul de aer sa circule usor. E recomandabil sa schimbati si filtrele de aer conditionat.

Dupa aceste etape, puteti folosi otet pentru a inlatura mirosul daca inca mai persista. Puteti aseza un recipient cu otet in partea de jos, langa scaunele din fata si porniti sistemul de ventilatie timp de o ora. In loc de otet, puteti aplica bicarbonat de sodiu in scrumiera si peste covorase pe care sa le aspirati dupa cateva ore. De asemenea, puteti sa amplasati saculeti cu bicarbonat de sodiu in diverse locuri din masina.

O alternativa este zatul de cafea, de asemenea, foarte eficient pentru inlaturarea mirosurilor persistente neplacute. Puneti zat de cafea intr-un vas si lasati-l peste noapte. Il puteti combina cu mere pentru a avea putere mai mare de absorbtie a mirosului neplacut.

Este bine sa aveti in vedere faptul ca nimic nu poate substitui o curatare eficienta si detaliata a interiorului masinii. De asemenea, tineti cont de faptul ca odorizantele auto acopera mirosurile si nu au puterea de a le elimina, de aceea, e bine sa va asigurati ca mai intai v-ati ocupat de curatarea masinii si ulterior de folosirea odorizantelor cu aromele preferate.