Culoarea masinii indica personalitatea posesorului

Reprezentantii Scolii de Psihologie din cadrul Universitatii Carlos III din Madrid au desfasurat un studiu care arata ca nuanta masinii indica tipul de personalitate a posesorilor si comportamentul adoptat de acestia la volan.

Masinile vopsite in nuante de galben indica o personalitate imatura, dar si pofta de viata si tinerete sau romantism.

Nuantele de gri, albastru si argintiu denota seriozitate si sobrietate. Masinile in nuante de gri sunt preferate de soferii calmi si maturi in gandire, in timp ce albastrul este preferatul soferilor care au o atentie sporita, firi schimbatoare si inclinatii catre domeniul psihologiei.

Masinile negre denota o personalitate puternica si sunt preferate de persoanele concentrate pe evolutia in cariera si totodata dificile in relatiile cu prietenii.

Desi este o culoare placuta si admirata de multi, verdele, starneste controverse cand vine vorba de a vopsi caroseriile masinilor, putand indica atat tendinte de isterie, cat si firi prietenoase si deschise.

Soferii care opteaza pentru masini rosii sunt dinamici, energici si le place viteza si diversitatea in trafic, au o fire pasionala si puternica si o atitudine directa, in timp ce iubitorii nuantelor de roz tind sa fie afectuosi si gentili.

Albul denota seriozitate si simplitate si este perfect pentru soferii extrovertiti si totodata indecisi. Albul este intalnit frecvent in randul soferilor care isi aleg o masina noua pentru a doua oara.

Culorile regasite in natura precum verde si maro sunt utilizate de producatori pentru masinile de teren. Producatorii auto care creeaza masini hibrid sau pe baza de combustibil alternativ tind sa opteze pentru nuante de alb sau albastru.

Specialistii au derulat proiecte de cercetare pentru a identifica legatura dintre culoarea masinii si numarul de accidente si au constatat ca nuantele precum rosul, galbenul si chiar albul sunt mai vizibile si mai putin predispuse la accidente, in timp ce nuantele de albastru sau negru au o vizibilitate scazuta, ceea ce duce la mai multe accidente. Totodata, nuantele mai rar intalnite sunt mai costisitoare, de aceea, in caz de accident sau reparatii ale caroseriei implica un timp mai mare.

Este bine sa stiti ca, in general, culorile metalice isi pierd stralucirea mai repede decat cele normale, fiind mai greu de intretinut din cauza zgarieturilor care sunt vizibile si dificil de retusat.

Pastrarea culorii masinii este influentata de praf, soare, insecte si pasari. Pentru a mentine stratul protector al vopselei, se recomanda spalarea cu sapun special pentru caroserie si aplicarea unui luciu special care protejeaza textura vopselei.