Ce trebuie sa stii inainte de a incheia o polita CASCO

Incheierea politei CASCO confera un sentiment de siguranta si de incredere, insa este important ca alegerea tipului de asigurare CASCO sa tina cont de nevoile fiecarui sofer.

CASCO reprezinta abrevierea pentru “casualty and collision” – avarie si tamponare. Pe piata exista o paleta larga de variante de protectie acoperite de asigurarea CASCO, insa preturile sunt foarte variate, la fel ca si riscurile acoperite.

Inainte de a alege un anumit tip de polita CASCO este important sa alegeti asiguratorul cu atentie pentru a nu va confrunta cu situatii neplacute. Verificati daca asiguratorul ofera servicii de calitate in cazul daunelor auto pentru a evita alte potentiale neplaceri.

Atunci cand alegeti asigurarea, aveti in vedere aspectele importante care doriti sa fie incluse. Daca nu aveti un garaj, e bine sa optati pentru o asigurare care sa acopere si furtul sau avariile cauzate de fenomenele naturale.

De asemenea, luati in calcul si fransiza, adica partea de dauna pe care o veti suporta in calitate de asigurat. Puteti opta pentru polite CASCO cu fransiza zero sau modica, aplicabila per eveniment. Mai exista si fransiza procentuala care se aplica in caz de dauna totala. E bine sa stiti ca, in cazul in care optati pentru CASCO cu fransiza, costurile unei astfel de asigurari vor scadea.

Calculati cu atentie suma asigurata pentru a fi corecta si realizata pe baza echiparii masinii. Puteti opta pentru asigurare CASCO care include reintregirea sumei asigurate. Astfel, daca apar daune pe parcursul derularii contractului de asigurare, valoarea asigurarii autoturismului revine la cuantumul mentionat in contract ca suma asigurata, cu sau fara plata unei sume suplimentare.

Alegerea unui asigurator competent si serios va va ajuta sa economisiti timp. In cazul unei daune auto, procesul poate fi complex si indelungat.

Asigurarea CASCO implica costuri suplimentare in bugetul alocat masinii, de aceea, exista posibilitatea de a fi achitata in rate. In cazul aparitiei unor daune acoperite de polita, asigurarea se va dovedi foarte utila, ajutandu-va sa economisiti sume considerabile.